4 Ιανουαρίου 2014

2013: Οι εξελίξεις όπως τις κατέγραψε το osarena [2ο μέρος: Ιούλιος-Δεκέμβριος]

Δημοσιεύτηκε από
Screenshot-1
Έχοντας δει το πρώτο μέρος του 2013, όπως αυτό καταγράφηκε μέσα από τα γεγονότα και τις αναρτήσεις του osarena, ας δούμε και το επόμενο μέρος, τ’ οποίο αποτελείται από τους μήνες Ιούλιο μέχρι και Δεκέμβριο:

Ιούλιος 2013:

Screenshot-3
Ο Mir o display manager που ετοιμάζει η Canonical για το Ubuntu, δέχεται πυρά από παντού. Πιο πολύ το θέμα έχει να κάνει με την ίδια την πράξη της Canonical, επιλέγοντας έναν δικό της δρόμο, ενώ συγχρόνως διατίθεται και μια έκδοσή του για δοκιμές:
Την ίδια εποχή, εμφανίζεται και το FirefoxOS ή καλύτερα τα πρώτα τηλέφωνα με ανοιχτό web, τα οποία θα τρέχουν το λειτουργικό της Mozzila:
Η NSA στο προσκήνιο ξανά, όπως και όλο το υπόλοιπο διάστημα. Οι διαρρεύσεις από τον Snowden έχουν γίνει και αρχίζει μια σειρά από επακόλουθα:
και βέβαια, η προπαγάνδα, έχει αρχίσει δυναμικά:
Λίγο πριν κλείσει ο μήνας, ο Ρίτσαρντ Στάλλμαν σε μία συνέντευξή του στο RT (Russia Today), ένα παγκόσμιο δίκτυο μετάδοσης ειδήσεων που εκπέμπει από τα στούντιό τους στη Μόσχα και στη Ουάσιγκτον, τα λέει έξω από τα δόντια για μια ακόμα φορά, τονίζοντας την πολιτική διάσταση του θέματος:
Και λίγο πριν τελειώσει ο μήνας, βρεθήκαμε θεατές, σε μια ακόμα παράφορη αδικία και το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος και πώς τέλος πάντων ορίζεται η δικαιοσύνη. Το θέμα, έχει να κάνει με τον στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ. ο οποίος την περίοδο του 2007, ευρισκόταν στο Ιράν, με τα γνωστά προσχήματα που βρεθήκαν εκεί οι ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του καπιταλιστικού κόσμου.
Λίγο πιο μετά διέρρευσε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η επίθεση ενός ελικοπτέρου Απάτσι, το 2007, στην οποία σκοτώθηκαν 12 άμαχοι – μεταξύ αυτών και δύο εργαζόμενοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς:

Αύγουστος 2013:

Screenshot
Τα πάντα κινούνται γύρω από την NSA. Το πράγμα έχει ξεφύγει και κανείς δε μπορεί να τους εμποδίσει. Η προπαγάνδα άλλωστε δουλεύει. Το Tor χτυπήθηκε μα όχι άμεσα. Κατηγορίες, λάσπη και διασυρμός έχουν την τιμητική τους. Το σύνηθες παραμύθι που πάντα πιάνει, καθώς μέσα έχει παιδόφιλους, τρομοκράτες, κλπ:
Στη δημοσιότητα ξανά η NASA, η οποία κάνει πλέον πλήρη μετάβαση σε Linux, στα μηχανήματα του ΔΔΕ:
Το ίδιο διάστημα βγήκε και μια παράξενη ιστορία στη δημοσιότητα, η οποία αφορούσε την Goldman Sachs και τον Sergey Aleynikov, έναν λαμπρό μηχανικό λογισμικού που συνελήφθη από το FBI στο αεροδρόμιο Newark Liberty International, κατηγορούμενος πως επέστρεψε στη κοινότητα Opensource λογισμικό που ο ίδιος είχε δημιουργήσει τ’ οποίο όμως οικειοποιήθηκε η σκανδαλώδης εταιρεία. Συγκαλύφτηκε και ξεχάστηκε και αυτό, με τον Sergey Aleynikov να λιώνει στις φυλακές.
Η υπόθεση του ηλεκτρονικού ιού Ransomware επανέρχεται. Μήπως τελικά, πρέπει να γίνει αντιληπτός ο ρόλος των κυβερνήσεων/υπηρεσιών ασφαλείας, σε αυτό;:
Την ίδια ώρα η Google, δήλωνε πως καλά κάνει και παρακολουθεί τα μέιλ και συζητήσεις/αναζητήσεις, είναι μέσα στους όρους χρήσης της και αυτό είναι έντιμο!:
Και πόσους άραγε παραξένεψε ή έπεσαν από τα σύννεφα, όταν έκανε και πάλι την εμφάνισή του το νομοσχέδιο SOPA; Η καταστολή και το κέρδος των πολυεθνικών είναι ο στόχος:
Η αναμενόμενη καταδίκη του στρατιώτη Bradley Manning, είναι γεγονός. Αποτελεί ένα πολύ καλό όπλο εκφοβισμού για παρόμοιες συμπεριφορές. Έτσι δρα το σύστημα. Νόμοι και καταστολή, είναι φτιαγμένοι στα μέτρα του:
Δυο αντικρουόμενες ειδήσεις, ήρθαν πολύ κοντά τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη είχε να κάνει με τη δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας και για ουσιαστικό σκοπό, με την εμφάνιση της εφαρμογής Peek Vision, η οποία επιτρεπει απομακρυσμένους οφθαλμολογικούς ελέγχους και η άλλη για κάτι δυσάρεστο, στ’ οποίο για μια ακόμα φορά εμπλέκεται ο “άνθρωπος του θεού” Bill Gates:
Τον μήνα αυτόν όμως, τον σημάδεψε και η απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει και εξαφανίσει το ήδη υποβαθμισμένο μάθημα της Πληροφορικής. Στην εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορίας, κάποιοι ταλιμπάν του πλανήτη, βλέπουν το πράγμα αλλιώς:

Σεπτέμβριος 2013:

Screenshot-1
H Google ανακοινώνει τη νέα έκδοση 4.5 του Android, με τ’ όνομα KitKat, κατόπιν συνεργασίας της με την πολυεθνική Nestle (άκα Monsanto) και όλου του κόσμου τα παρτσακλά πανηγυρίζουν και μιλάνε για γλυκά και άλλες τέτοιες @@ες. Εμείς το βλέπουμε διαφορετικά:
Η NSA, δε λείπει και πάλι από την ειδησιογραφία, κοροϊδεύοντάς μας κατάμουτρα και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας:
Οι πατέντες απασχολούν ξανά, άλλωστε είναι συνυφασμένες με όλα τα προηγούμενα και προφανώς το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν δεδικασμένα:
Τι ίδιο θέμα, για τα δεδικασμένα, έρχεται να το υποστηρίξει και μια ακόμα δικαστική απόφαση, δίνοντας στην ουσία πράσινο φως στην (κάθε) NSA:
Ο περιβόητος νόμος Moore, ξανακάνει την εμφάνισή του. Σφοδρή και άκρως τεκμηριωμένη η αντίδραση του Linus Torvalds για το θέμα, με δηλώσεις του στο LinuxCon, το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου 2013:
Το ίδιο περίπου διάστημα, μαθαίνουμε παρασκήνια από τον θάνατο της Nokia (=εξαγορά από την Microsoft):
Και η Apple, πριν το τέλος του μήνα, δείχνει αμετανόητη. Η Apple είναι άλλωστε:

Οκτώβριος 2013:

Screenshot
Η NSA, θα μας συνοδεύει πολύ καιρό ακόμα. Πάντα ύπουλα και κακόβουλα:
Εν τω μεταξύ έρχεται και η είδηση πως οι γαλλικές δυνάμεις καταστολής, αποφάσισαν να κάνουν μετάβαση σε Ubuntu (με όλου του κόσμου τα παρτσακλά και πάλι να πανηγυρίζουν, χωρίς να καταλαβαίνουν το γιατί):
Εδώ είναι το σημείο που ορισμένοι προβληματιζόμαστε, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι πιστεύουν άλλα και ζουν στην κοσμάρα τους. Μπάτσοι, καταστολή, εξουσία και προπαγάνδα. Το θέμα και την ειδησιογραφία, την εξετάζουμε υπό ένα άλλο πρίσμα που “διέφυγε” από τα συμβατικά μέσα και τα δικτυακά φερέφωνά τους:
NSA παρελκόμενα και ευκαιρία για ορισμένους να θυμηθούν τα ναζιστικά τους γονίδια:
Το Ubuntu/Canonical “βραβεύονται”, μαζί με άλλους (Μicrosoft, Apple, κλπ), με το βραβείο Big Brother, λόγω της έμμεσης παρακολούθησης των χρηστών με το Amazon lens:

Νοέμβριος 2013:

Screenshot
Γελάσαμε βέβαια, μα είναι ανησυχητικές οι τακτικές της φασίζουσας εξουσίας και των εγγονιών του Γκαίμπελ:
Ο κόσμος μαθαίνει το QUANTUM και το πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για σκοπούς επιθετικούς προς τους πολίτες. Πέσατε από τα σύννεφα ορισμένοι, ε;:
Γέλιου συνέχεια αυτόν τον μήνα, με το συμβάν πνευματικών δικαιωμάτων του εθνικού ύμνου. Άραγε πόσοι κατάλαβαν το βαθύτερο αυτού; Πως τα σύνορα, ύμνοι, εθνικισμοί, κλπ, δημιουργούν πατέντες, νομοσχέδια και εξαρτήσεις;:
Η NSA και πάλι εδώ. Ο Nils Torvalds, ο πατέρας του Linus και, σε μια έρευνα της επιτροπής που πραγματοποιήθηκε για την «μαζική παρακολούθηση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αποκαλύπτει ότι η NSA επικοινώνησε με τον μεγαλύτερο γιο του, τον Linus Torvalds:
Λίγες ημέρες αργότερα η προπαγάνδα συνεχίζεται με τη προσπάθεια δαιμονοποίησης του DeepWeb και της κρυπτογράφησης:

Δεκέμβριος 2013:

Screenshot
Κυκλοφορεί, όπως κάθε χρόνο, μια ακόμα είδηση για ιο Linux. Αν και μέχρι τώρα σε καμία από τις παρελθοντολογικές παρόμοιες ειδήσεις, δεν είδαμε καμία συνέχεια, το τροπάρι συνεχίζει. Οι εταιρείες ασφαλείας, έχουν συμφέροντα άλλωστε:
Άλλος ένας ιός από τα λαμόγια των πολυεθνικών. Εδώ δεν μιλάνε για Linux, καθώς αυτό είναι μάλλον η απάντηση:
Στις αρχές του μήνα διαρρέει και το βίντεο του αδικοχαμένου Aaaron Swartz, όταν έκανε το αυτονόητο, βάζοντας σχεδόν στα κρυφά ένα λάπτοπ στο δίκτυο του MIT, κατέβασε από τη βάση JSTOR, η οποία διαθέτει με συνδρομή το περιεχόμενο εκατοντάδων επιστημονικών περιοδικών, τέσσερα εκατομμύρια δημοσιεύσεις, πολλές από τις οποίες θα έπρεπε να διατίθενται και αυτές ελεύθερα ως κοινό κτήμα:
Τα νομικά πλαίσια του συστήματος είναι καλά οργανωμένα. Η λογική είναι απλή, καθώς τίποτε, κατ’ αυτούς, δεν είναι δικαίωμα και δωρεάν. Στόχος αυτή τη φορά ο JDownloader. Αυτό ανοίγει ασκούς του Αιόλου, μαζί με άλλες αποφάσεις, όμως και πάλι ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται:
Όλα αυτά έρχεται να τα επιβεβαιώσει το νομοσχέδιο ΤΤΡ. Περιορισμός στο εμπόριο, στην επικοινωνία και τον διαμοιρασμό. Το ελεύθερο πρέπει να το έχουν μόνο οι πολυεθνικές και κανείς άλλος:
Η Canonical,δεν το βάζει κάτω και ανακοινώνει μια (άγνωστη ακόμα) συσκευή που ΘΑ έρθει το 2014 με το Ubuntu Touch. Ντόρος να γίνεται δηλαδή:
Το Bitcoin πάντα στο προσκήνιο. Εμείς το αντιμετωπίζουμε απλά ως ένα μέσον με τ’ οποίο μπορούν να γίνουν ανώνυμες συναλλαγές. Άλλοι όμως όχι:
Η Valve ανακοινώνει το λειτουργικό της σύστημα, τ’ οποίο τελικά βασίζεται σε Debian:
Η καταστολή σε κάθε ελεύθερο και δίκαιο για τον καθημερινό άνθρωπο συνεχίζεται με εκφοβισμό, παραδείγματα προς συμμόρφωση και έμμεση πλην σαφώς, βία:
Ενώ το ίδιο διάστημα, ο Snowden ζητάει άσυλο από την βραζιλία, με ανοιχτή του επιστολή:
Λίγο πιο μετά την 25η Δεκέμβρη από το βρεταννικό κανάλι Channel-4, μεταδίδεται το χριστουγεννιάτικο αντί-μήνυμά του:
Φυσικά, η NSA και οι πρακτικές της, συνεχίζουν:
65464
Τέλος, ένα ενδεικτικό των γενικότερων εξελίξεων, μα και των συναισθηματικών φορτίσεων που αυτές επέφεραν, μπορεί να φανεί και στ’ αντίστοιχα Editorials. Πιο πριν όμως, ένα από τα καλύτερα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο οsarena και στο διαδίκτυο που δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα γεγονότα που καταγράφηκαν:
Το Editorial του osarena για τον Ιούλιο του 2013, ασχολείται με τον καπιταλισμό, τις παρακολουθήσεις & τα κλεμμένα όνειρα της ανθρωπότητας, ενώ παρέα μας κρατούν οι Skorpions!
Tι γίνεται με το φαινόμενο της πεταλούδας την εποχή του διαδικτύου; Ζει στο τέλος η πεταλούδα; Παρέα σε αυτό το editorial μας κρατάει μουσική Ubuntu!
Το Editorial του osarena για τον Σεπτέμβριο του 2013, όπου προσπαθούμε να δούμε ποια είναι η πραγματική απειλή του τρόπου ζωής μας!
Το Editorial του osarena, για τον Οκτώβριο 2013 με ένα ερώτημα μονόδρομο: “Ναζί κανείς ή άνθρωπος;” και αντιφασιστικά τραγούδια που σημάδεψαν αντίστοιχα κινήματα!
Ο φετινός χειμώνας, δεν θα είναι τόσο κρύος όσο οι προηγούμενοι. Καλά τα νέα λοιπόν, για την εξουσία, καθώς θα πεθάνουν λιγότεροι από το κρύο φέτος. Και εμείς; Εμείς το συνηθίσαμε. Αδιαφορούμε. Έτσι “έντιμε” αστέ;
Editorial του Δεκέμβρη και γυρνάμε κάποια χρόνια πίσω, σε μια από τις μικρές στιγμές της μεγαλούπολης, μα και στον Μάνο Χατζηδάκη και στο Τρίτο Πρόγραμμα!
Αυτή ήταν η μικρή αναδρομή στο 2013, όπως την είδε και την κατέγραψε το osarena. Ίσως κάποια πράγματα, δεν θα πρέπει να τα σβήσουμε από τη μνήμη μας, μα αυτό βέβαια είναι θέμα προσωπικής σκέψης και στάσης ζωής του καθενός…

Πηγή: osarena.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου