25 Φεβρουαρίου 2014

4o Infocom Security 2014

http://www.digitallife.gr/wp-content/uploads/2011/04/it-logo-e1302100842836.jpg

Rethink Security Strategy 

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι η ασφάλεια πληροφοριών σήμερα δεν είναι μια προαιρετική επιλογή. Αποτελεί μια κρίσιμη επιχειρηματική λειτουργία, άμεσα συνυφασμένη με την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Το περιβάλλον όμως στο ΙΤ έχει αλλάξει. Οι υποδομές πληροφορικής έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά και οι κίνδυνοι αυξάνονται συνεχώς σε μεγάλο βαθμό. Η απαίτηση λοιπόν για επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής για την ασφάλεια πληροφοριών, είναι πλέον επιτακτική.
Το 4ο Συνέδριο Infocom Security φιλοδοξεί να αναδείξει τα επιμέρους βήματα που συνιστούν την αλλαγή της στρατηγικής στην ασφάλεια πληροφοριών στο νέο IT περιβάλλον, διερευνώντας πως οι τεχνολογικοί αλλά και ανθρώπινοι πόροι θα αξιοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο προς την κατεύθυνση εντοπισμού και διαχείρισης των κινδύνων.

Ενότητα 1η

Οι Επαγγελματίες ΙΤ μπροστά στο Νέο Περιβάλλον 

Τα στελέχη των τμημάτων ΙΤ που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία των υποδομών έχουν κομβικό ρόλο στο να μπορέσει ο οργανισμός να αφομοιώσει ομαλά τι αλλαγές που επιφέρει το Cloud, το Mobility, το ΒΥΟD τα Big Data και οι άλλες τάσεις.
Πόσο σοβαρά όμως λαμβάνεται υπόψη η παράμετρος της ασφάλειας στην αφομοίωση αυτών των τάσεων;
Στην 1η ενότητα του συνεδρίου θα δούμε τα βήματα και τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι οργανισμοί με την καθοδήγηση των επαγγελματιών IT, προκειμένου ο μετασχηματισμός των υποδομών πληροφορικής να ωφελήσει την παραγωγικότητα και λειτουργικότητα, δίνοντας παράλληλα στην ασφάλεια την θέση που της αξίζει.

 Ενότητα 2η

Ευφυείς Λύσεις για την Προστασία των Πληροφοριών

Οι παραδοσιακές λύσεις για την προστασία των κρίσιμων επιχειρηματικών δεδομένων και εφαρμογών δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματικές. Οι τρωτότητες που επιφέρει ο μετασχηματισμός του IT με επίκεντρο το cloud και το mobility, τα κακόβουλα λογισμικά και οι στοχευμένες επιθέσεις από τους hackers, απαιτούν την αξιοποίηση λύσεων που θα είναι ένα βήμα μπροστά, θα αποδίδουν σε πραγματικό χρόνο, θα προσαρμόζονται άμεσα στις μελλοντικές ανάγκες, θα καλύπτουν πληθώρα αναγκών και θα είναι λειτουργικές για τους χρήστες. Διαθέσιμές λύσεις που θα θωρακίσουν τον οργανισμό και θα πληρούν τις παραπάνω απαιτήσεις θα παρουσιαστούν στην 2η ενότητα του συνεδρίου.

Ενότητα 3η

Αποτελεσματικά Μοντέλα Αξιολόγησης της Ασφάλειας και Διαχείρισης Κινδύνων

Η διαχείριση των κινδύνων στο νέο περιβάλλον είναι βασικός πυλώνας του επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής ασφαλείας και θα αποτελέσει το πυρήνα της 3ης ενότητας. Έννοιες όπως το governance, risk and compliance, τα κανονιστικά πλαίσια και πρότυπα, το auditing καθώς και λύσεις και υπηρεσίες σχετικά με: PCI, SIEM, PKI, Vulnerability Assessment και Identity Management, είναι βασικά συστατικά ενός αποτελεσματικού μοντέλου με σκοπό την εξασφάλιση ενός επαρκούς επιπέδου ασφάλειας.

4η Ενότητα

Hackers & Απειλές – Τεχνικές εντοπισμού και αποτροπής

Κλείνοντας το συνέδριο, στην τέταρτη ενότητα θα δούμε πρακτικά πως εξελίσσεται αυτή η ιδιότυπη μάχη μεταξύ των Hackers και των ανθρώπων της ασφάλειας σήμερα.
Οι κυβερνο-απατεώνες και όσοι γενικά επιτίθενται στα δίκτυα σήμερα με κίνητρο οικονομικά οφέλη ή στα πλαίσια κάποιου ακτιβισμού, είναι πάρα πολύ οργανωμένοι, συνεργάζονται μεταξύ τους για την ανταλλαγή κακόβουλων προγραμμάτων, διαθέτουν εξελιγμένα εργαλεία και στοχεύουν παντού με επιμονή και προσήλωση στον εκάστοτε στόχο. Οι στοχευμένες επιθέσεις, αποτελούν σημαντική απειλή για κάθε οργανισμό που πρέπει να αναπτύξει μηχανισμούς που θα μπορούν να εντοπίζουν έγκαιρα την κάθε απειλή και θα επιτυγχάνουν να αποκρούουν τις επιθέσεις.

 Security Labs

Κατά  τη διάρκεια του 4ου InfoCom Security θα διοργανωθούν παράλληλα Labs, με τεχνικές και πρακτικές παρουσιάσεις από ειδικούς για θέματα σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών, που απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ΙΤ.

www.infocomsecurity.gr

11 Φεβρουαρίου 2014

THE DAY WE FIGHT BACK AGAINST MASS SURVEILLANCE

TΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 11 Φεβρουαρίου 2014;

WE FIGHT BACK – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ενάντια στην μαζική παρακολούθηση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη δράση εδώ:
The Day We Fight Back

Εάν βρίσκεσαι στις ΗΠΑ: Χιλιάδες ιστοσελίδες θα φιλοξενήσουν το πανό προτρέποντας τους ανθρώπους να τηλεφωνήσουν/στείλουν email στο Κογκρέσο. Να ζητήσουν από τους νομοθέτες να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο FISA Improvements Act, να υποστηρίξουν το USA Freedom Act και να θεσπίσουν μέτρα προστασίας για τους μη Αμερικανούς.
Εάν δεν βρίσκεσαι στις ΗΠΑ: Σας καλούμε να παροτρύνουν τους κατάλληλους αξιωματούχους για να εφαρμόσουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Aaron Swartz - SOPA και The Day We Fight Back

YouTube βίντεο, διάρκεια 00:05:25
Στο παραπάνω βίντεο είναι στιγμιότυπα και αποσπάσματα από συνεντεύξεις που εμφανίζονται στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ για τον Aaron Swartz, ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο: "The Internet's Own Boy".
Δυστυχώς, ο Ααρών έβαλε τέρμα στην ζωή του στις 11 Γενάρη του 2013, μετά από μια νομική μάχη δύο ετών. Αυτά τα στιγμιότυπα δείχνουν μερικά από αυτά για τα οποία αγωνίστηκε σχετικά με το SOPA και τις σκέψεις του σχετικά με την NSA.

Remember, remember, the February 11th...
The Day We Fight Back

οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ θα είναι εκεί...
Arrrrrrrrrrrr!
#STOPTHENS

Τα Πειρατικά Κόμματα της Ευρώπης


και σε όλο τον κόσμο

Σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2014, είναι Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στην παγκόσμια παρακολούθηση

Στην επέτειο της τραγικής απώλειας του Aaron Swartz (Άαρον Σβαρτς 8 Νοεμβρίου 1986 ~ 11 Ιανουαρίου 2013), Πρωτοπόρες Ομάδες του Ίντερνετ και Online Πλατφόρμες, ανακοίνωσαν ότι αυτή η ημέρα θα είναι Ημέρα Ακτιβισμού Κατά της Παρακολούθησης από την NSA.
Η κινητοποίηση ονομάστηκε "The Day We Fight Back" για να τιμήσει την μνήμη του Swartz και για να εορταστεί η επέτειος του SOPA Blackout.
Washington, DC - Ένας ευρύς συνασπισμός από ομάδες ακτιβιστών, οργανώσεων και online πλατφόρμες, θα πραγματοποιήσουν μια παγκόσμια ημέρα εορτασμού, διαμαρτυρίας και ακτιβισμού ενάντια στο καθεστώς μαζικής παρακολούθησης της NSA.
Η 11η Φεβρουαρίου, ονομάστηκε "Η μέρα της Αντεπίθεσης", θα είναι μια μέρα ακτιβισμού. Η διαμαρτυρία θα είναι και προς τιμήν του Aaron και για τον εορτασμό της νίκης ενάντια στο νομοσχέδιο Stop Online Piracy Act, SOPA που επιχείρησαν να περάσουν οι κατά τα άλλα “δημοκράτες” κυβερνώντες στην Αμερική πριν από δύο χρόνια. Σε αυτή την νίκη, ενάντια στο SOPA, η βοήθεια από την συμμετοχή του Aaron ήταν ουσιαστική και καταλυτική για να πετύχουμε.
Στους συμμετέχοντες της “αντεπίθεσης” είναι, Access, Demand Progress, the Electronic Frontier Foundation, Fight for the Future, Free Press, BoingBoing, Reddit, Mozilla, ThoughtWorks και πολλοί άλλοι, θα μας πλαισιώσουν, ενδεχομένως, τα εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, για να πιέσουν τους νομοθέτες να σταματήσουν μια και έξω και για πάντα, την μαζική παρακολούθηση - τόσο για τους Αμερικάνους, όσο και για όλους τους Πολίτες του Κόσμου.
Στις 11 Ιανουαρίου του 2013, ο Aaron Swartz αφαίρεσε την ίδια του την ζωή. Ο Aaron είχε ένα λαμπρό και ανήσυχο πνεύμα που αναζητούσε τα όρια της τεχνολογίας, στη γραφή, στην έρευνα, στην τέχνη και σε πολλά ακόμα. Κοντά στο τέλος της ζωής του, είχε επικεντρωθεί στον πολιτικό ακτιβισμό, για τη στήριξη των πολιτικών ελευθεριών, της δημοκρατίας και της οικονομικής δικαιοσύνης.
Ο Aaron πυροδότησε και βοήθησε να οδηγηθεί το κίνημα που τελικά νίκησε το νομοσχέδιο "Stop Online Piracy Act" τον Ιανουάριο του 2012. Αυτό το νομοσχέδιο θα κατέστρεφε το Internet όπως το γνωρίζουμε, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που επιτρέπουν περιεχόμενο που παράγεται από του χρήστες -θα κατέστρεφε αυτό που κάνει το διαδίκτυο τόσο δυναμικό.
Ο David Segal, εκτελεστικός διευθυντής του Demand Progress, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Swartz, δήλωσε: "Σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για το ελεύθερο διαδίκτυο και ευρύτερα, για την ελεύθερη κοινωνία, είναι το καθεστώς της μαζικής παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ. Αν ο Ααρών ήταν ζωντανός, θα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, να πολεμά αυτές τις πρακτικές που υπονομεύουν την ικανότητά μας να συνδεθούμε και να επικοινωνούμε μεταξύ μας, ως πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι".
Ο Roy Singham, πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας ThoughtWorks, όπου ο Ααρών δούλευε μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, είπε:
"Ο Aaron μας έδειξε ότι, το να είναι κάποιος τεχνολόγος του 21ου αιώνα, σημαίνει ότι αναλαμβάνει δράση για την πρόληψη της τεχνολογίας από το να στραφεί εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Τώρα είναι η ώρα για την παγκόσμια φυλή των τεχνολόγων να βρεθεί συσπειρωμένη μαζί και να νικήσει την μαζική παρακολούθηση".
Ο Josh Levy του Free Press:
"Από τις πρώτες αποκαλύψεις το περασμένο καλοκαίρι, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν έρθει μαζί online και offline, για να διαμαρτυρηθούν για τα αντισυνταγματικά προγράμματα παρακολούθησης της NSA. Τα προγράμματα αυτά επιτίθενται στα βασικά μας δικαιώματα, όπως είναι και το δικαίωμα της ελεύθερης και απόρρητης επικοινωνίας, του ελεύθερου λόγου και της έκφρασης και δυναμιτίζουν τα θεμέλια της ίδιας της δημοκρατίας. Μόνο ένα πλατύ κίνημα ακτιβιστών, οργανώσεων και εταιρειών μπορεί να πείσει την Ουάσιγκτον για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων αυτών".
Ο Brett Solomon, εκτελεστικός διευθυντής της Access, πρόσθεσε:
"Ο Aaron σκέφτηκε για τα συστήματα. Ήξερε ότι ένα ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο θα είναι μια κρίσιμη προϋπόθεση για τη διατήρηση των ελεύθερων και ανοικτών κοινωνιών μας. Το πνεύμα του ζει στην πεποίθησή μας ότι όπου υπάρχουν απειλές για αυτήν την ελευθερία, θα αυξηθεί η εναντίωσή μας για να τις αντιμετωπίσουμε. Στις 11 Φεβρουαρίου θα ξεσηκωθούμε εναντίον της μαζικής παρακολούθησης".
Θα είναι μια ημέρα δράσης, η συμμαχία και οι ακτιβιστές που εκπροσωπεί, θα πραγματοποιήσουν κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους νομοθέτες. Οι ιδιοκτήτες των δικτυακών τόπων θα εγκαταστήσουν πανό για να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να αντεπιτεθούν ενάντια στην παρακολούθηση και οι εργαζόμενοι των εταιρειών τεχνολογίας θα απαιτήσουν από τις οργανώσεις τους να κάνουν το ίδιο. Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να αναπτύξουν memes και να αλλάξουν τις εικόνες στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτήν της διαμαρτυρίας (δες σχετικά στο αγγλικό site).
Οι ιστοσελίδες και οι χρήστες του διαδικτύου που θέλουν να λάβουν μέρος σε όλο αυτό, μπορούν να επισκεφθούν το TheDayWeFightBack.org να εγγραφούν για να λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω email για να εγγράψουν τις ιστοσελίδες που θα συμμετάσχουν. Τακτικές ενημερώσεις θα αναρτούνται στο δικτυακό τόπο για την ημέρα δράσης, την 11η Φεβρουαρίου.
ΠΟΙΟΣ: Access, Demand Progress, Electronic Frontier Foundation, Fight for the Future, Free Press, The Other 98%, BoingBoing, Mozilla, Reddit, ThoughtWorks -- και πολλοί πολλοί περισσότεροι έχουν ενώσει και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους
ΤΙ: Ημέρα Δράσης με Αντιπολίτευση κατά της μαζικής παρακολούθησης, Τιμώντας την επέτειο του Aaron Swartz και του SOPA Blackout
ΠΟΤΕ: 11 Φεβρουαρίου 2014
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ:
- επισκεφθείτε το TheDayWeFightBack.org
- εγγραφείτε για να δείξετε την συμμετοχή σας και για να λαμβάνετε ενημερώσεις
- εγγραφείτε για να εγκαταστήσετε widget σε δικτυακούς τόπους ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες τους να αντεπιτεθούν κατά της παρακολούθησης.
- χρησιμοποιήστε τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης στις σελίδες σας για να δηλώσετε ότι συμμετέχετε
- αναπτύξτε memes, εργαλεία, ιστοσελίδες και ότι άλλο μπορείτε και θέλετε για να γνωστοποιήσετε την υποστήριξη και την συμμετοχή σας - ενθαρρύνετε και άλλους να κάνουν το ίδιο - διαδώστε - ενημερώστε – αντεπιτεθείτε, σήμερα είναι η ημέρα της αντεπίθεσης.