30 Απριλίου 2013

Η ΑΕΠΙ στρέφεται δικαστικά εναντίον όλων των παρόχων ζητώντας το μπλοκάρισμα πρόσβασης σε συγκεκριμένα sites

Αύριο 30/4/2013 εκδικάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του adslgr.com η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, γνωστή και ως ΑΕΠΙ, εναντίον των παρόχων ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Forthnet, hellas online, On Telecoms και ΕΔΕΤ, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κτήριο 5, και ώρα 9.30.

Η ΑΕΠΙ με την κίνηση της αυτή ζητάει από τους παρόχους, όχι μόνο την απαγόρευση πρόσβασης αλλά και το μπλοκάρισμα σε επίπεδο DNS στις παρακάτω ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες:

www.greek.to
www.greek-team.cc
www.p2planet.net
www.tsibato.info
www.greekddl.eu
www.greek-best.com
www.kat.ph
www.isohunt.com
www.1337x.org
www.h33t.com

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά εκδικάζεται σε τέτοιο επίπεδο και μέγεθος ανάλογη ελληνική υπόθεση απαγόρευσης πρόσβασης σε συγκεκριμένα sites κάτι που θέτει εύλογα ερωτήματα για την προστασία της δικτυακής ουδετερότητας. Η αυριανή εξέλιξη, μαζί με την απόφαση που θα γίνει γνωστή τις αμέσως επόμενες μέρες, θα έχει προσωρινή ισχύ μέχρι την εκδίκαση των τακτικών ασφαλιστικών μέτρων της ΑΕΠΙ κατά των παρόχων όπου εκεί θα αποφασιστεί οριστικά αν όντως οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να μπλοκάρουν ή όχι την πρόσβαση στα συγκεκριμένα sites. Ευνόητο είναι πως οποιαδήποτε απόφαση η οποία δικαιώνει την ΑΕΠΙ δημιουργεί δικαστικά προηγούμενα για επόμενες κινήσεις.

Παραθέτουμε τα σχετικά δικόγραφα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αίτημα της ΑΕΠΙ: http://www.sillogi.gr/pakat/peirates/dikografa_aepi_vs_paroxoi.pdf

Πηγή:
  www.adslgr.com

26 Απριλίου 2013

Η χρήση της εφαρμογής "Viber" μπορεί να παρακάμψει την ασφάλεια της οθόνης κλειδώματος


Η πλέον διαδεδομένη εφαρμογή VoIP και μηνυμάτων “Viber” μπορεί να  επιτρέψει σε έναν κακόβουλο χρήστη να παρακάμψει την οθόνη κλειδώματος σε μια συσκευή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο κακόβουλος είναι να στείλει στο θύμα ένα SMS μέσω του Viber και στη συνέχεια να πατήσει το «back button» της συσκευής. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν λαμβάνεται ένα SMS από το Viber προκαλείται ένα αναδυόμενο παράθυρο (πάνω από την κλειδωμένη οθόνη) για να μπορέσει να απαντήσει άμεσα ο χρήστης.

Στο παρακάτω video παρακάμπτεται η ασφάλεια του κλειδώματος ενός Galaxy S II


Μία προσωρινή λύση είναι να απενεργοποιηθεί το Popup. Ο χρήστης θα πρέπει να βρει την επιλογή "Unlock for popups" στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και να την απενεργοποιήσει. Η εταιρεία πιστεύει πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει εκδώσει μία νέα έκδοση που δεν εκθέτει την ασφάλεια του χρήστη.

25 Απριλίου 2013

BitTorrent Sync: Φτιάξτε το δικό σας p2p δίκτυο


Η νέα υπηρεσία του BitTorrent με την ονομασία Sync προχωράει στο επόμενο βήμα, κυκλοφορώντας την πρώτη έκδοση του λογισμικού που αναλαμβάνει να δημιουργήσει προσωπικούς χώρους αποθήκευσης δεδομένων, στους οποίους θα έχετε πρόσβαση από οποιοδήποτε υπολογιστή.
Αν και δε μπορεί να θεωρηθεί cloud υπηρεσία με την αυστηρή έννοια, το BitTorrent Sync χρησιμοποιεί το γνωστό πρωτόκολλο ανταλλαγής αρχείων, για να επιλέξετε εσείς ποια αρχεία ή καταλόγους θέλετε να "μοιράσετε" και στη συνέχεια να έχετε πρόσβαση σ' αυτά τα δεδομένα από οποιοδήποτε υπολογιστή εσείς επιλέξετε, κάτι αντίστοιχο με το Dropbox και το Skydrive.

Στην ουσία δηλαδή φτιάχνετε ένα μικρό προσωπικό p2p δίκτυο στο οποίο χρησιμοποιείτε το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο του υπολογιστή σας, την πλήρη ταχύτητα του δικτύου σας ενώ στο θέμα ασφάλειας όλα έχουν σχέση με το πόσο ασφαλή είναι τα συστήματα που συμμετέχουν στο προσωπικό σας δίκτυο. Κατά τη ρύθμιση ενός φακέλου για διαμοιρασμό, παράγεται από την εφαρμογή ένα 21bit κλειδί το οποίο θα χρειαστείτε για να συγχρονίσετε τα δεδομένα μεταξύ όλων των συστημάτων που σας ενδιαφέρει.

Η εφαρμογή SyncApp που αναλαμβάνει να κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, κυκλοφορεί από σήμερα σε δοκιμαστική alpha έκδοση, δίνοντας αρκετές δυνατότητες επιλογής στο τι θα επιλέξετε να διαμοιράσετε και με ποιους χρήστες. Σε μια πρώτη δοκιμή, 20.000 χρήστες συγχρόνισαν περισσότερα από 200TB δεδομένων. Η εφαρμογή κυκλοφορεί δημόσια για όλους και για Windows, Mac και Linux συστήματα.

Download: BitTorrent Sync

Πηγή: www.insomnia.gr

23 Απριλίου 2013

Υπογράψτε την διακήρυξη εναντίον του CISPA

stop cispa 320x245 Υπογράψτε την διακήρυξη εναντίον του CISPA Ακτιβιστές καλούν για υποστήριξη σε δράσεις εναντίον του νομοσχεδίου CISPA. Με τον εύγλωτο τίτλο “Σώστα το Internet απo τις ΗΠΑ” καλούν τους χρήστες του Internet να υπογράψουν την διακήρυξη. Διαβάστε παρακάτω το μήνυμά τους:
“Αυτή τη στιγμή, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ετοιμάζει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα τους δώσει τη δυνατότητα κατασκοπείας ολόκληρου του διαδικτύου, με την ελπίδα ότι θα περάσει απαρατήρητος από τον κόσμο.Τον περασμένο χρόνο σταματήσαμε την επίθεσή τους, ας το κάνουμε ξανά.Πάνω από 100 μέλη του Κογκρέσου υποστηρίζουν το νομοσχέδιο (CISPA), το οποίο θα δώσει στις ιδιωτικές εταιρείες και την κυβέρνηση των ΗΠΑ το δικαίωμα να μας κατασκοπεύει όλους μας ανά πάσα στιγμή για όσο χρονικό διάστημα θέλει, χωρίς ένταλμα. Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Κογκρέσο των ΗΠΑ προσπαθεί να επιτεθεί στην ελευθερία μας στο Διαδίκτυο, αλλά με την βοήθεια όλων μας αποτρέψαμε τα δύο νομοσχέδια SOPA και ΡΙΡΑ. Τώρα, μπορούμε να κερδίσουμε και αυτόν τον νέο νόμο Big Brother.Η παγκόσμια κατακραυγή μας έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ασφάλεια του διαδικτύου από τις κυβερνήσεις που ανυπομονούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν τι κάνουμε online.Ας ενωθούμε και πάλι για να νικήσουμε αυτόν τον νόμο. Υπογράψτε την αίτηση και έπειτα προωθήστε την σε όλους όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.”
Για να συμμετάσχετε και εσείς απλά ακολουθήστε το σύνδεσμο [εδώ] και υπογράψτε την διακήρυξη εναντίωσης στο CISPA.

6 Απριλίου 2013

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Infocom Security 2013

Στα σημαντικότερα θέματα που σχετίζονται με την Ασφάλεια Πληροφοριών στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, με βάση τις σύγχρονες τάσεις στο ΙΤ και τις απειλές που αναδύονται συνεχώς, θα αναφερθούν οι ομιλητές του συνεδρίου Infocom Security 2013 που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απρίλιου στο Divani Caravel στην Αθήνα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε μπορείτε να το δείτε εδώ :

Για δηλώσεις συμμετοχής (δωρεάν) στο συνέδριο μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας εδώ http://www.infocomsecurity.gr/el/3rd-infocom-security-congress-2013/participation-form.html.

Πηγή : www.secnews.gr

4 Απριλίου 2013

Αυτές αναδείχθηκαν ως οι δημοφιλέστερες σελίδες διαμοιρασμού αρχείων

Τη λίστα με τις δημοφιλέστερες σελίδες που επιλέγουν οι χρήστες του διαδικτύου για να κατεβάζουν αρχεία έδωσε στη δημοσιότητα η TorrentFreak μετά από σχετική έρευνα και όπως φαίνεται την πρωτιά κατέχει το Pirate Bay, που σημείωσε σημαντική άνοδο μετά το κλείσιμο του Megaupload.
Γενικά μετά τη μείωση των ιστοσελίδων τύπου one-click hosting, το Pirate Bay είναι πλέον η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα για παράνομο κατέβασμα αρχείων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τη λίστα της TorrentFreak καταλαμβάνουν πλέον κυρίως ΒitTorrent σελίδες, μετά το κλείσιμο του MegaUpload, όταν μόλις πριν από δύο χρόνια ιστοσελίδες όπως το 4Share βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας. Πλέον την πρώτη πεντάδα διαμορφώνουν οι: Pirate Bay, Mediafire, Kickass Torrents, 4Shared και Uploaded.
Η TorrentFreak, χρησιμοποιώντας εργαλεία σύγκρισης και ανάλυσης της κίνησης δεδομένων όπως τα Compete, Alexa και Quantcast, δημιούργησε τον παρακάτω πίνακα: