22 Φεβρουαρίου 2013

Εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις και πάλι το παλιό USB στικάκι σου

Όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα USB flash drive (πείτε το και USB stick ή στικάκι) το οποίο ίσως μένει ανεκμετάλλευτο σε κάποιο συρτάρι του γραφείου μας. Κι αυτό, γιατί με τις διάφορες cloud υπηρεσίες που κυκλοφορούν είναι πολύ εύκολο να αποθηκεύσουμε οτιδήποτε θέλουμε στο ίντερνετ και να έχουμε πρόσβαση σε αυτό από παντού. Πολλές φορές, μάλιστα, το cloud ξεπερνά το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου του USB stick μας.
Δε μας συμφέρει να έχουμε αχρησιμοποίητη μια συσκευή, γι’αυτό και παρακάτω θα δείτε 5 ενδιαφέρουσες χρήσεις ενός USB Stick σύμφωνα με το βίντεο του hackcollege. Επομένως, αν δε χρησιμοποιείτε το USB στικάκι σας για αποθήκευση αρχείων, τότε μπορείτε να:
1. Τρέξετε διάφορα portable προγράμματα από αυτό.
Αν δε βρίσκεστε στο δικό σας υπολογιστή και θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορείτε να το έχετε ήδη φορτωμένο στο USB στικάκι σας σε portable μορφή. Με τον τρόπο αυτό, δε θα χρειαστεί να κάνετε εγκατάσταση το πρόγραμμα και θα το τρέξετε απευθείας από το USB στικάκι.
2. Το μετατρέψετε σε Windows ή Linux boot drive.
Ένα USB στικάκι με το Windows ή το Linux λειτουργικό σε bootable μορφή, χρειάζεται σε κάθε σπίτι. Οι υπολογιστές χρειάζονται τακτικά format και το USB στικάκι μπορείτε να έχετε σχεδόν πάντα μαζί σας. Επίσης, ένα USB στικάκι με Linux λειτουργικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Live CD, τρέχοντας το λειτουργικό σε κάποιον υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση.
3. Το χρησιμοποιήσετε ως κλειδί για τον υπολογιστή σας.
Θέλετε να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας και να αυτός να ξεκλειδώνει μόνο με την είσοδο του δικού σας USB Stick; Αυτό γίνεται και ένα πρόγραμμα που το καταφέρνει αυτό είναι το Predator.
4. Το χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε ένα site.
Μία λειτουργία περισσότερο χρήσιμη για τους web developers, οι οποίοι μπορούν να τρέξουν ένα site μέσα από το USB στικάκι τους με τη βοήθεια του προγράμματος Server2Go.

Πηγή: digitallife.gr

10 Φεβρουαρίου 2013

5 τρόποι για να μεταφορτώνετε torrents ανώνυμα

web monitoring 5 τρόποι για να μεταφορτώνετε torrents ανώνυμα Με τους νέους νόμους αντι-πειρατείας και τις επιχειρήσεις αστυνόμευσης των χρηστών που μεταφορτώνουν BitTorrent να αυξάνονται, πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες του BitTorrent που αναζητούν τρόπους για να κρύψουν την ταυτότητά τους. Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε τρόποι, που χρησιμοποιούνται ευρέως για προστασία της ιδιωτικότητας.
Οι υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το μήνυμα είναι είτε εντελώς δωρεάν ή κοστίζουν ορισμένα ευρώ το μήνα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι δωρεάν υπηρεσίες είναι γενικά πιο αργές ή έχουν άλλους περιορισμούς, ενώ οι υπόλοιπες μπορεί να έχουν τις ίδιες ταχύτητες με τη σύνδεση ίντερνετ που διαθέτετε.


VPN (με πληρωμή / δωρεάν)
Εκατοντάδες, χιλιάδες χρήστες του BitTorrent έχουν ήδη ανακαλύψει ότι ένα VPN είναι ένας καλός τρόπος για τη διασφάλιση του απορρήτου κατά τη χρήση του BitTorrent. Για λίγα δολάρια το μήνα τα VPNs μεταφέρουν όλη την διαδικτυακή κίνηση μέσα από τους servers, αποκρύπτοντας την διεύθυνσή IP σας από το κοινό. Μερικές VPNs προσφέρουν επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα, αλλά αυτά είναι αρκετά πιο αργά και δεν είναι πραγματικά κατάλληλα για πιο απαιτητικούς χρήστες του BitTorrent.


BTGuard (με πληρωμή)
Το BTGuard είναι μια υπηρεσία μεσολάβησης που κρύβει τις διευθύνσεις IP των χρηστών από το κοινό. Η υπηρεσία λειτουργεί σε Windows, Mac, Linux και όπως υποδηλώνει το όνομα του, έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους χρήστες του BitTorrent. Λειτουργεί με όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν “Socks V5″ proxies όπως uTorrent και Vuze. Επιπλέον, το BTGuard περιλαμβάνει επίσης λογισμικό κρυπτογράφησης για τους πραγματικούς λάτρεις της ασφάλειας.


TorrentPrivacy (με πληρωμή)
Το Torrentprivacy είναι ένα άλλη μια υπηρεσία proxy για τους χρήστες του BitTorrent, παρόμοια με εκείνη του BTGuard. Προσφέρει μια τροποποιημένη υπηρεσία uTorrent που έχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις προεγκατεστημένες. Το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι είναι περιορισμένη σε χρήστες που διαθέτουν Windows πλατφόρμες. Το TorrentPrivacy λειτουργεί από την ομάδα TorrentReactor.net και υπάρχει για περισσότερο από δύο χρόνια.
Anomos (δωρεάν)
Το Anomos είναι ένα από τα λίγα δωρεάν multi-platform προγράμματα για τους χρήστες του BitTorrent που θέλουν να κρύψουν τις IP διευθύνσεις τους. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι πλήρως συμβατό με συνήθη αρχεία torrent, καθώς χρησιμοποιεί δική του μορφή atorrent. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι οι ταχύτητες για μεταφόρτωση είναι γενικά χαμηλότερες από τους κανονικούς διαμεσολαβητές BitTorrent.


Seedbox (με πληρωμή)
Το Seedbox είναι η ορολογία BitTorrent για server υψηλής ταχύτητας, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά torrent. Με ένα seedbox, οι χρήστες έχουν πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφόρτωσης, ενώ οι IP διευθύνσεις τους δεν μοιράζονται με το κοινό. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τα αρχεία στον υπολογιστή τους μέσω μιας γρήγορης σύνδεσης http. Το FileShareFreak εξετάζει συχνά πολλούς καλούςς παρόχους seedbox.

Πηγή : www.secnews.gr

6 Φεβρουαρίου 2013

10 συμβουλές από τη Google για μεγαλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο

http://cdn.secnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/WebSecurity-e1360139979839.jpgΜε αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) χθες, η Google αναβάθμισε την ιστοσελίδα της ‘Good to Know’ προσφέροντας 10 χρήσιμες συμβουλές για να προφυλασσόμαστε ενάντια σε τυχόν διαδικτυακές απειλές:



  • Για κάθε σημαντικό λογαριασμό σου φρόντιζε να χρησιμοποιείς πάντα μεγάλους και μοναδικούς κωδικούς, αποτελούμενους από αριθμούς, γράμματα και σύμβολα.
  • Μην αποστέλλεις τους κωδικούς σου με email και μην τους μοιράζεσαι με τρίτους.
  • Θέτε password recovery options και κράτα τα ενημερωμένα.
  • Απόφυγε οτιδήποτε ύποπτο. Μην απαντάς σε περίεργα emails και μηνύματα και μη συμπληρώνεις τα στοιχεία σου (προσωπικές πληροφορίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς κ.ο.κ.) σε όλες τις ιστοσελίδες που σου το ζητούν.
  • Να αναφέρεις το παράνομο και καταχρηστικό περιεχόμενο που συναντάς.
  • Έλεγχε συχνά τις ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικότητας σου και καθόρισε πώς και με ποιους θέλεις να μοιράζεσαι το περιεχόμενο σου
  • Λάμβανε υπόψιν τη διαδικτυακή σου εικόνα, σκεπτόμενος πάντα καλά πριν από τη δημοσίευση ντροπιαστικού ή ακατάλληλου περιεχομένου.
  • Φρόντιζε να διατηρείς το λειτουργικό σύστημα και τον browser σου ενημερωμένα. Κατά την εγκατάσταση, εξασφάλιζε πάντοτε ότι οι πηγές σου είναι αξιόπιστες.
  • Πρόσεχε πού κάνεις sign in. Αν η διεύθυνση σου ξεκινά από https://, τα δεδομένα σου προστατεύονται καλύτερα.
  • Κλείδωνε πάντα την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone σου μετά τη χρήση ή επίλεξε να κλειδώνει αυτόματα.

    Για περισσότερες συμβουλές ασφαλείας δείτε εδώ.

    Πηγή : www.techgear.gr

Συγκριτικό τεστ δημοφιλών Anti-malware λογισμικών για υπολογιστές Mac

http://cdn.secnews.gr/wp-content/uploads/2012/01/malware.pngH χρήση anti-malware  λογισμικού σε συνδυασμό με ασφαλή πλοήγηση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρηθεί ασφαλής ένας υπολογιστής. Ποιο είναι όμως το καλύτερο σε επιδόσεις λογισμικό anti-malware, για υπολογιστές Mac;
Πρόσφατα, ο ερευνητής ασφάλειας Thomas Reed, προσπάθησε να δώσει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, συγκρίνοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή λογισμικά antivirus, τα οποία έθεσε αντιμέτωπα με 128 malware. Το μέγεθος του δείγματος των malwar
μπορεί να μην είναι επαρκές για την πλήρη αξιολόγηση των δυνατοτήτων των προγραμμάτων, αλλά είναι επαρκές για συγκριτικούς σκοπούς.
Στα Tests χρησιμοποιήθηκαν τα  ακόλουθα δωρεάν αλλά και επί πληρωμή πακέτα προστασίας από ιούς: Avast, VirusBarrier, Sophos, Dr Web, ESET, Kaspersky, F-Secure, ClamXAV, Norton, MacKeeper, Avira.
Περίπου τα μισά από τα Antivirus που εξετάστηκαν, ανίχνευσαν με επιτυχία πάνω από το 90% των απειλών, ενώ το ένα τρίτο πάνω από 75%. Στην κορυφή της λίστας ήταν τα Avast, VirusBarrier, Sophos, και Dr Web Light, ενώ ακολούθησαν,  με μικρή διαφορά, τα ESET, Avira, MacKeeper, F-Secure και Kaspersky.
Στα anti-malware εργαλεία με  τις χαμηλότερες επιδόσεις, περιλαμβάνονται τα ClamXAV, Antivirus Norton, iAntivirus και McAfee, τα οποία φαίνεται να ανιχνεύουν τις απειλές με ποσοστό που κυμαίνεται από 50 έως 80 τοις εκατό. Τα Webroot SecureAnywhere και  SecureMac’s MacScan απέτυχαν παταγωδώς, με ποσοστό ανίχνευσης των απειλών μικρότερο του 30%.

Πηγή : www.secnews.gr

1 Φεβρουαρίου 2013

Νέο CryptoParty @ Hackerspace ! !

Cryptoparty Athens CryptoParty   Μάθετε τρόπους προστασίας των επικοινωνιών και διασφάλισης της ιδιωτικότητας!Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.00. (@hackerspace) 

Ένα νέο ακόμα
CryptoParty από τα παιδιά του hackerspace !!

- Τι είναι ένα CryptoParty;
Είναι συναντήσεις που αφορούν την χρήση τεχνολογιών κρυπτογράφησης και προστασίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Σκοπός είναι να ενημερωθεί ο κόσμος που έρχεται στα CryptoParties σχετικά με τέτοιες τεχνολογίες και να εντάξει την χρήση τους στην καθημερινότητά του. Αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη και θέλει συνεχή τριβή και επανάληψη κάποιων θεμάτων και εννοιών.

- Αφορούν δηλαδή μόνο όσους ξέρουν ήδη αρκετά από προγραμματισμό και ασφάλεια υπολογιστών;
Το αντίθετο! Αφορούν κυρίως όσους δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με τέτοιες τεχνολογίες και ενδιαφέρονται να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν τέτοια εργαλεία.

- Δεν πρέπει δηλαδή να είμαι guru των υπολογιστών για να έρθω;
Φυσικά όχι! Οι συναντήσεις απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες χρηστών.

- Σε ποιους απευθύνεται;
Ο κύριος σκοπός είναι να δείξουμε γιατί πρέπει κάποιος να προστατεύει τις επικοινωνίες του και ποιοι είναι οι κίνδυνοι στο Internet. Οπότε τα CryptoParties απευθύνονται καταρχήν σε ιδιώτες που θέλουν να μάθουν να προστατεύουν την επικοινωνία τους με τους φίλους τους αλλά και τις κινήσεις τους στο Internet. Τι πρέπει να κοιτάει κάποιος όταν χρησιμοποιεί το email του, τι πρέπει να κοιτάει κάποιος όταν αγοράζει από το Internet, κ.α. Δημοσιογράφοι και δικηγόροι μπορούν να έρθουν να μάθουν πως μπορούν να επικοινωνούν ασφαλέστερα με πληροφοριοδότες για τις υποθέσεις τους. Ακτιβιστές μπορούν να έρθουν για να μάθουν να προστατεύονται και να οργανώνονται ασφαλέστερα. Ακόμα και άνθρωποι που δουλεύουν σε κρατικές υπηρεσίες και θέλουν να ενημερωθούν για τη χρήση νέων τεχνολογιών είναι ελεύθεροι να έρθουν.

- Πρέπει όμως να έχω Linux στον υπολογιστή μου;
ΌΧΙ! Οι ομιλίες και τα workshop αναφέρονται σε κάθε λειτουργικό σύστημα. Είτε Windows, είτε OS X, είτε Linux. Κατά διαστήματα θα υπάρχουν πιο εξειδικευμένες παρουσιάσεις αλλά οι πρώτες ειδικά συναντήσεις έχουν να κάνουν με πιο γενικά θέματα. Βασικές γνώσεις και όρεξη για γνώση αρκεί.

- Σίγουρα δεν πρέπει να είμαι “hacker” για να έρθω;
Αν δεν καταλαβαίνω τι λέτε; Είπαμε πως σκοπός είναι να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται οι χρήστες, όποιοι και αν είναι αυτοί. Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει κάτι μπορεί να ρωτήσει τους υπόλοιπους και να του δείξουν και να του εξηγήσουν πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Τα CryptoParties δεν είναι διαλέξεις αλλά workshops, δεν θέλουμε αυτοί που θα έρθουν να ακούσουν μόνο για νέα πράγματα αλλά να τα δοκιμάσουν στην πράξη.

- Είναι ελεύθερα; Πληρώνω κάτι για την παρακολούθηση;
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει, να παρακολουθήσει, να ρωτήσει τις απορίες του, να δοκιμάσει νέα προγράμματα, κτλ.

- Θα μου δώσετε και χαρτί παρακολούθησης;
Επόμενη ερώτηση…

- Μοιράζετε προγράμματα; Δίνετε πειρατικό λογισμικό;
Τα προγράμματα στα οποία αναφερόμαστε είναι κυρίως Open Source, οπότε και είναι ελεύθερα διαθέσιμα στον καθένα να τα κατεβάσει και να τα χρησιμοποιήσει άμεσα. Δεν θα μοιράσουμε ποτέ κάποιο πρόγραμμα που έχει μη-Open Source άδεια χρήσης.

- Ποιοι είστε εσείς που διοργανώνετε τα CryptoParties και γιατί το κάνετε;
Είμαστε ιδιώτες που μας ενδιαφέρει η προστασία της ιδιωτικότητας στο Internet, και όχι μόνο, και έχουμε χρόνο και όρεξη να μεταδώσουμε κάποιες από τις γνώσεις μας σε τρίτους ώστε να τους βοηθήσουμε να ασφαλίσουν κάπως καλύτερα τις δικές τους επικοινωνίες. Δεν σημαίνει πως τα ξέρουμε όλα, άλλα έχουμε διάθεση ό,τι γνωρίζουμε να το μεταδώσουμε. Δεν έχουμε προσωπικό κέρδος από αυτό, αλλά θέλουμε όσοι έρχονται και φεύγουν με κάποιες γνώσεις να τις αναμεταδίδουν και αυτοί με τη σειρά τους στους φίλους τους.

- Γίνονται και αλλού στο κόσμο CryptoParties; Που μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες;
Γίνονται σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο το κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://cryptoparty.org/wiki/CryptoParty

- Τι να φέρω μαζί μου;
Το laptop σας! Πρέπει να δοκιμάσετε όσα θα ακούσετε και θα δείτε και καλό είναι να έχετε μαζί σας το laptop σας ώστε αν υπάρχουν ερωτήσεις και προβλήματα να λυθούν εκείνη τη στιγμή.

- Αν το laptop μου έχει χαλάσει ή δεν δουλεύει κάποιο πρόγραμμα, θα μου το φτιάξετε; ΌΧΙ!

- Πότε γίνεται το επόμενο;
Ψηφίστε –> http://doodle.com/z4nx2hrham8uyr8t και αποφασίστε πότε εσείς θέλετε να γίνει το επόμενο!

- Να έρθω με τους φίλους μου;
Επιβάλλεται! Φέρτε τους φίλους σας και ελάτε όλοι μαζί να περάσουμε καλά…μετά το τελος των workshops έχει πάντα μπύρες/πίτσες :)

Extras
Passion to share, printed GPG keys, whatever you think is useful

Περισσότερες πληροφορίες/Πως μπορώ να βοηθήσω;/Πότε γίνεται το επόμενο; https://pad.void.gr:8443/p/cryptoparty_athens